Україна
5 квітня 2017
Дзвінки про заміноване київське метро надходять із окупованих територій
Протягом 2014-2016 років було майже 100 випадків таких повідомлень.
news-image

Начальник поліції міста Києва Андрій Крищенко заявив, що з тимчасово окупованих територій надходять дзвінки про замінування київського метрополітену, про це він повідомив в ході брифінгу, інформує «Є!», з посиланням на news.eizvestia.com.

«Постійно відпрацьовуються повідомлення про фальшивий замінування. Протягом 2014-2016 років було майже 100 випадків таких повідомлень. Ми відстежуємо ці дзвінки - вони надходять з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. В цьому році було два випадки помилкового мінування, одну людину затримали - він переданий лікарям, у нього певні проблеми зі здоров'ям, і тому ми не можемо залучити його до відповідальності відповідно до закону України ", - заявив Крищенко.

Він додав, що всі вхідні дзвінки ретельно відпрацьовуються.

3 квітня близько 15.00 за київським часом в метро Санкт-Петербурга між станціями «Технологічний інститут» і «Сінна площа» стався вибух.

За інформацією «РІА Новини», у вагоні метро спрацювали саморобні вибухові пристрої. У Генпрокуратурі РФ вибух назвали терактом.

Російська влада повідомила вранці 4 квітня, що в лікарнях залишається 51 постраждалий в результаті теракту. Число жертв теракту становить 14 осіб. За даними МЗС, українців серед постраждалих немає.

Читайте також: Помер перший машиніст київського метрополітену (фото)
Читайте також: Батьківська недбалість: син у важкому стані, тому що батько дав покерувати трактором