Події
5 квітня 2017
Росія стягнула до кордону 18 тисяч військових - Міноборони
До кінця 2018 року генеральний штаб збройних сил Росії планує повністю розгорнути 20-ту і 8-му армії в Воронезькій та Ростовській областях.
news-image

Росія зосередила біля кордону з Україною близько 18 тисяч військовослужбовців і велику кількість військової техніки. Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ

"На території Російської Федерації в безпосередній близькості до кордону України на сьогоднішній день розгорнуті підрозділи російських Збройних сил чисельністю понад 18 000 військовослужбовців, близько 1370 танків і бойових броньованих машин, близько 300 артилерійських систем і систем залпового вогню, близько 700 бойових літаків і вертольотів, 24 бойових кораблів", - розповів він.

Руснак зазначив, що Росія випробовує в Україні нові форми і способи ведення бойових дій, новітні зразки озброєння і військової техніки. 

Так, за його словами, до кінця 2018 року генеральний штаб збройних сил Росії планує повністю розгорнути 20-ту і 8-му армії в Воронезькій та Ростовській областях. 

Читайте також:Російський режисер передав терористам ДНР один мільйон рублів