Суспільство
6 січня 2015
Ринкова торгівля в окупованому Криму повністю паралізована
Тенденція загрожує розтягнутися на невизначений час.
news-image

Напівпорожні ринки в окупованому Росією Криму - традиційна прикмета перших післяноворічних днів. Однак у нинішньому році ця традиція загрожує розтягнутися на невизначений час, передає  Є | Єдність.інфо із посиланням на УНіАН.

Дуже багато підприємців не встигли переоформити свою діяльність за російським законодавством до закінчення перехідного періоду, тобто, до кінця минулого року. І тепер вони - поза законом. Хоча все ж ризикнули відкрити свої торгові точки після Нового року.

«1-го і 2-го січня на ринку були вихідні, а 3-го, коли всі вийшли, тут же прийшли перевіряючі, - розповідає продавець овочів на Центральному ринку Сімферополя. - Усіх, хто без документів, відразу закрили і пригрозили штрафами». Переєструвати свою діяльність у відведений термін змогла тільки частина підприємців. Більшості ж не вдалося подолати величезні черги в податковій службі. У грудні там і зовсім було не проштовхнутися. В один з останніх передноворічних днів у сімферопольській податковій в тисняві помер чоловік.

«Це було вбивство якесь у податковій, - згадує підприємець, який торгує електроприладами. - Я в останній момент ледве встиг отримати документи. Все ж сподівалися, що продовжать перехідний період, як обіцяли".

Нагадаємо, напередодні Нового року нелегітимний глава півострова Сергій Аксьонов заявив, що період перереєстрації в анексованому Криму може бути продовжений до 1 березня.

Однак, незважаючи на ці заяви, кримським підприємцям, які не перереєстрували свій бізнес, працювати вже не дають. За їх словами, дирекції ринків не допускають до роботи тих, у кого немає документів.