Світ
6 квітня 2017
Росія не дала засудити звірства проти мирного населення у Сирії за допомогою хімічної зброї
Проект резолюції запропонували Сполучені Штати, Великобританія і Франція.
news-image

Росія не дозволила Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію із засудженням застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб.

Під час засідання Радбезу Москва традиційно прикрила злочинні дії режиму Асада проти цивільного населення, повідомляє «Є!».

Проект резолюції запропонували Сполучені Штати, Великобританія і Франція. Він передбачав, що уряд Сирії має забезпечити проведення міжнародного розслідування та надати інформацію про бойові вильоти сирійської авіації за вівторок.

Більшість членів Радбезу різко засудили дії режиму Асада та те, як Росії прикриває його злочини. А постійний представник України при ООН Володимир Єльченко закликав Раду Безпеки перейти від красномовних обговорень до рішучих реакцій на звірства Асада.

Наочні зображення жертв, постраждалих від застосування отруйного газу в Ідлібі вчора, є гучним й чітким закликом до пробудження для всього міжнародного співтовариства. Це – жахливе нагадування для всіх нас у цій залі про те, що за будь-яку бездіяльність потрібно платити, – заявив постпред України при ООН Володимир Єльченко.