Київ
6 квітня 2017
Скандальна справа київського патрульного: поліцейський Олійник повернувся на роботу
Олійника звинувачують в умисному вбивстві і перевищенні службових повноважень під час погоні за неадекватним водієм BMW у Києві 7 лютого 2016 року.
news-image

У Києві вчора повинно було пройти підготовче засідання в Голосіївському райсуді щодо поліцейського Сергія Олійника.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Сегодня.

Нагадаємо, його звинувачують в умисному вбивстві і перевищенні службових повноважень під час погоні за неадекватним BMW через кілька районів Києва 7 лютого минулого року. Під час погоні був застрелений 17-річний пасажир BMW.

Але засідання суду вчора так і не відбулося.

Як дізналася "Сегодня", не змогли зібрати трійку суддів, а присутні так і не вийшли з кімнати для нарад. У підсумку засідання у справі копа перенесли на 11 квітня.

Сам Сергій Олійник поділився новиною: йому вдалося відновитися на службі. 

"Кожні два місяці слідчі мені продовжували відсторонення від посади, а останній день зими - 28 лютого - виявився крайнім терміном для цієї процедури. Я написав рапорт начальству, і поновився на посаді. Мені доручили працювати в адміністративному відділі київської поліції. Тепер виконую технічну роботу в відділі по обробці матеріалів, пов'язаних з ДТП ", - розповів Сергій Олійник.

Він додає, що як і раніше не допущений до служби, де необхідно носіння зброї або передбачається патрулювання вулиць. 

"На роботу ходжу, як і всі поліцейські, в формі. Як би не старалася прокуратура, але вона не може мене позбавити права на працю", - говорить нам Сергій.

Він сподівається на справедливість суду і наполягає на своїй невинності. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.