Війна
6 квітня 2017
ВР збільшила допомогу сім'ям загиблих військових
Відповідно до закону, одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму.
news-image

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей" (реєстраційний номер 2406).

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 249 із 340 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Законом збільшено одноразову грошову допомогу у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності для тих, хто брав безпосередню участь в антитерористичній операції.

Зокрема, відповідно до закону, одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, у разі загибелі (смерті) військовослужбовця, військовозобов'язаного або резервіста.

Законом також передбачено, що одноразова грошова допомога призначається і виплачується залежно від встановленої військовослужбовцю, військовозобов'язаному або резервісту інвалідності та ступеня втрати ним працездатності у розмірі, який не може бути меншим за 70-кратний прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Поправки до закону ухвалювалися з голосу за пропозицією, зокрема, заступника міністра фінансів Андрія Градиля.

Читайте також: Помилкова міграційна політика ЄС підриває єдність Євросоюзу, – польський прем’єр
Читайте також: «Якщо вороги, які воювали проти України, можуть потрапити до парламенту - це означає що ми настільки окуповані, що не можемо собі уявити», - нардеп