Політика
8 квітня 2017
Матіос звинувачує Єгора Соболєва в підробці документів
Може, щось знав випускник ВДІКу, курсів спецшколи РФ Грішин-Семенченко?
news-image

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про підробку у військовій обліковій справі нардепа "Самопомочі" Єгора Соболєва.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK, інформує «Є!».

"Для мене депутат, поки що депутат, Єгор Соболєв і людина без прізвища й історії під "ніком" Семен Семенченко - чи Грішин, чи Сергій Донцов, як він був колись у Донецьку, не є уособленням парламентарів", – заявив Матіос.
"За три роки до війни, в одному із військкоматів міста Києва була сформована військова облікова справа громадянина України, який у випадку війни мав би бути призваний на службу. То ось: донині у переліку військових спеціальностей немає такого поняття як військовий журналіст. Але за два чи три роки (можу помилятись, ми давно це встановили) до війни в обліковій справі громадянина Зіміна, він же Соболєв, були внесені зміни шляхом підроблення військової облікової справи, де було написано "військовий журналіст", - додав він.
"Може, щось знав Єгор Зімін-Соболєв? Напевно, знав. Може, щось знав випускник ВДІКу, курсів спецшколи РФ Грішин-Семенченко? Напевно, щось знав", - сказав Матіос.

За словами прокурора, вказана ним підробка не тягне за собою кримінальної відповідальності.

Читайте також: «Якщо вороги, які воювали проти України, можуть потрапити до парламенту - це означає що ми настільки окуповані, що не можемо собі уявити», - нардеп
Читайте також: Гриценко прокоментував гучне звинувачення у корупції