Політика
8 квітня 2017
Президент України провів зустріч із представниками Європарламенту (подробиці)
Порошенко оцінив активну позицію Європарламенту щодо захисту прав людини в окупованому Криму.
news-image

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Європейського парламенту на чолі з головою Комітету із закордонних справ Дейвідом МакАллістером.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Український гарант подякував членам Європарламенту  за ухвалення рішення щодо запровадження безвізового режиму з ЄС для громадян України.

"Це рішення стало чітким підтвердженням потужної підтримки з боку Європарламенту європейського майбутнього нашої держави", - наголосив Порошенко.

Учасники зустрічі засудили останні дії РФ На Донбасі, спрямовані на дестабілізацію ситуації та підрив мирного процесу.

Також український президент оцінив активну позицію Європарламенту щодо захисту прав людини в окупованому Криму та підтримку зусиль щодо деокупації півострова. 

Політики обговорили перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, шляхи розкриття потенціалу зони вільної торгівлі, зокрема і схвалення Європарламентом додаткових автономних торговельних преференцій Україні, а також питання енергетичної безпеки європейського континенту.

Окрім цього, сторони відзначили необхідність заходів для підвищення ефективності протидії російській дезінформаційній кампанії в Європі. 

Читайте також: Президент України висловив співчуття у зв'язку із терактом в Швеції
Читайте також: Кримчани зможуть їхати в ЄС без віз лише з біометричним паспортом України