Події
8 квітня 2017
Через постійні бойові дії на Донбасі - там з'явилися шакали
Йде військова інвазія, а за нею йдуть багато видів, які можуть змінити наші екосистеми до невпізнання.
news-image

 Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив старший науковий співробітник Національного науково-природничого музею Ігор Загороднюк.

Інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.

"Йде інвазія чужорідних видів. Йде військова інвазія, а за нею йдуть багато видів, які можуть змінити наші екосистеми до невпізнання. Риби, комахи і великі ссавці. Шакал вже є по всій зоні", - розповів зоолог.

У жовтні 2016 року вчена разом з експедицією Української Гельсінської спілки зафіксував зміни, викликані бойовими діями.

"Із зони активних дій фактично відійшли всі великі ссавці. Те ж саме відбувається з великими гніздовими птахами. Слепиши - характерний звір степів. На всьому проміжку від Сєвєродонецька до нульових блокпостів в Станиці Луганській ми не зустріли жодного слепиша", - сказав учений.

Шакал - узагальнена назва трьох або чотирьох видів сімейства собачих, що мешкають в Африці, Азії і Південно-Східній Європі. Шакал займає аналогічну екологічну нішу, що і койот в Північній Америці. Невеликий або середній за розміром хижак, який живиться падлом і залишками. Довгі ноги і зігнуті ікла пристосовані для полювання на невеликих ссавців, птахів і рептилій. Найбільша активність в сутінках.

Читайте також: Сотні тисяч дітей з Донбасу потребують психологічної допомоги, - ООН