Резонанс
7 січня 2015
У Макдональдс знову проблеми: в картоплі фрі знайшли зуб людини
Покупець одного з ресторанів мережі швидкого харчування Макдональдс в японській префектурі Осака виявив в порції картоплі фрі людський зуб.
news-image

Інцидент стався в місті Кавачі-Наґано. Представники Макдональдс підкреслюють малу ймовірність потрапляння зуба в картоплю в ході виробництва та приготування, повідомляє  Є | Єдність.інфо.

За даними газети "Санкей" інцидент стався 26 серпня минулого року в ресторані в місті Кавачі-Наґано, проте відомо стало про це тільки сьогодні.

«Ймовірність потрапляння (зуба в картоплю) в ході виробничого процесу на заводі або в ході приготування в магазині мала. Поки невідомо, як це (зуб) потрапило в їжу ", - підкреслили представники Макдональдс.

В останні дні мережа швидкого харчування Макдональдс в Японії знову опинилася в центрі скандалу. Відразу в двох ресторанах в курячі нагетси були виявлені шматочки пластмаси. Перша скарга надійшла від покупця в місті Місава північній префектури Аоморі. Днем пізніше з'ясувалося, що аналогічна скарга надходила ще наприкінці грудня від покупця в районі Кото японської столиці Токіо. Продукція, в якій були знайдені шматочки пластмаси, була проведена на заводі в Таїланді.

Влітку минулого року японське відділення Макдональдс вже оголошувало про припинення продажів курячих наггетсів, вироблених з фаршу китайської компанії Shanghai Food Ltd. Скандал розгорівся після журналістського розслідування китайських ЗМІ, в результаті якого з'ясувалося, що частина продукції компанії була з вичерпаним терміном придатності, а іноді й просто протухлої. Несвіже м'ясо знову переробляли, упаковували і наклеювали нові етикетки з іншими вказівками термінів виготовлення.

Споживачами продукції компанії Shanghai Food Ltd. були китайські відділення McDonald's, KFC, Starbucks, Burger King, Pizza Hut.