Події
8 квітня 2017
Наживалися на біді: У Запоріжжі чиновники присвоїли 12 млн грн, які виділялись для переселенців
Вони систематично розкрадали бюджетні кошти, що виділяються державою на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
news-image

Служба безпеки України затримала трьох співробітників управління праці та соціального захисту населення одного з районів Запоріжжя, які систематично розкрадали бюджетні кошти, що виділяються державою на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.


Зловмисники оформляли пакети документів для виплат особам, які не мали права на їх отримання. Надалі за домовленістю з керівництвом одного з банківських установ оформлялися банківські картки, куди безпідставно зараховувалися соціальні та пенсійні виплати. Вони згодом переводилися в готівку і вивозилися на тимчасово окуповані території.

Зловмисники встигли вивести з держбюджету приблизно 12 млн грн.

У грудні 2016 року оперативники затримали двох організаторів угоди при перевезенні на тимчасово окуповані території понад 100 тисяч гривень, отриманих в банківських установах Запоріжжя.

Всім членам злочинної організації оголошено про підозру по ст. 255 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації), 258-3 (створення терористичної організації), 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та 366 (службове підроблення).

Читайте також: Росія вимагає повернення 600 полонених, частина із який вбивці та сепаратисти