Політика
8 квітня 2017
Президентом затверджена нова програма співробітництва України із НАТО на 2017 рік
Документ підготовлений відповідно до нового порядку розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО (РНП).
news-image

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2017 рік”. Як повідомили у прес-служба глави держави, програма на 2017 рік - суттєво оновлена і вдосконалена, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Документ підготовлений відповідно до нового порядку розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО (РНП) та оцінювання результатів їх виконання, який був затверджений президентом України 7 грудня 2016 року.

Програма включає заходи з проведення реформ в усіх важливих сферах функціонування держави: від сектору безпеки і оборони до ключових соціально-політичних та правових реформ, боротьби з корупцією та децентралізації. Метою цих перетворень є наближення України до стандартів НАТО.


РНП-2017 передбачає подальший розвиток політичного діалогу України з НАТО та нарощування всеохопної практичної співпраці з Альянсом із залученням експертних, фінансових, матеріально-технічних та інших можливостей НАТО та держав-членів Організації задля посилення обороноздатності України та можливостей протидіяти триваючій російській агресії.

Програма також спрямована на виконання рішень, прийнятих за результатами засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів 9 липня 2016 року у Варшаві. Зокрема, посилення підтримки країни шляхом реалізації Комплексного пакету допомоги НАТО для України, у тому числі проектів у рамках відповідних Трастових фондів НАТО. Координацію роботи з виконання Річної національної програми покладено на Кабінет міністрів України.

 

Читайте також: Прем'єр дав обіцянку європарламентарям продовжувати реформи у напрямку євроінтеграції