Наступна місія МВФ може почати роботу в Києві у травні
МВФ може виділити Україні ще три транші на 4,4 млрд дол. цього року в разі своєчасного проведення передбачених програмою реформ.
news-image

Місія Міжнародного валютного фонду для четвертого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України може почати роботу в Києві в травні.

Про це інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

Про це повідомив журналістам заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.

«Буде десь в травні, а наступного тижня я, Олег Чурій і Валерія Олексіївна їдемо до Вашингтона», - сказав він, зазначивши, що зараз в Україні працює технічна місія Фонду, а в травні має бути місія щодо перегляду програми, підсумком якої стане надання чергового траншу.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 3 квітня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України і затвердила надання нашій країні чергового кредитного траншу обсягом 1 мільярд доларів. 5 квітня Національний банк України повідомив про отримання чергового траншу МВФ, що разом з отриманими напередодні другим траншем макрофінансової допомоги Європейського Союзу дозволило збільшити міжнародні резерви до 16,7 мільярда доларів - максимального рівня з середини 2014 року.

Отримання четвертого траншу кредиту МВФ є безпрецедентною подією для України, оскільки за всю історію співпраці з Фондом наша країна припиняла виконання чергової кредитної програми, а Фонд – її фінансування після першого, другого і один раз третього траншу.

За результатами третього перегляду програми EFF МВФ закликав українську владу для досягнення швидшого та стійкішого зростання прискорити структурні реформи, починаючи з приватизації та розвитку ринку сільськогосподарських земель, та відзначив відсутність конкретних результатів у боротьбі з корупцією. Крім того, на думку МВФ, Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, зокрема підвищення ефективного пенсійного віку.

Міжнародний валютний фонд може виділити Україні ще три транші кредиту в рамках програми розширеного фінансування EFF на загальну суму 4,4 млрд дол. цього року в разі своєчасного проведення передбачених програмою реформ.