Події
10 квітня 2017
У зв'язку із Євробаченням у Києві створять новий тип поліції
Дану методику розробили близько десяти років тому в Німеччині і Швеції.
news-image

У столиці України напередодні проведення "Євробачення-2017" буде представлена ​​"діалогова" поліція, яка, згідно з міжнародним досвідом, значно зменшує агресію учасників масових заходів.
Про це на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, інформує «Є!», з посиланням на mignews.com.ua.

"Поліція Діалогу - ще один крок у підготовці до Євробачення." Діалогова "поліція тепер і в Україні", - повідомили в прес-службі.


Підкреслюється, що рішення інцидентів діалогом часто застосовується в країнах-членах Європейського Союзу. Дану методику розробили близько десяти років тому в Німеччині і Швеції, її головне завдання - захист прав громадян на свободу зібрань.

"Анти-конфліктні групи поліцейських, одягнені в яскраві жилети замість звичайного обмундирування підрозділів спецпризначення, знаходяться серед натовпу. Такі поліцейські підтримують постійний контакт з людьми, щоб кожен розумів свої права і обов'язки, і учасники зборів відчували себе захищеними", - відзначають в МВС.


Також представники МЗС розповіли про те, що співробітники, які стануть частиною поліції діалогу, вже пройшли шість тренінгів, організатором яких виступила Консультативна місія Європейського Союзу (EUAM Ukraine). Участь в них взяли 120 правоохоронців, які вже з сьогоднішнього дня будуть застосовувати отримані знання в десяти містах України. 23 поліцейських з випускників курсів також стали володарями сертифікатів, тепер вони стануть викладачами своїх колег.

Читайте також: Киянин вбив подругу, а її відрізані вуха викинув із балкону (відео)
Читайте також: У Чорному морі браконьєри виловили крабів на 24 мільйони гривень