Події
11 квітня 2017
Літаки Асада скинули бочкові бомби на повстанські райони в Сирії
Бойові літаки сирійського уряду скинули бочкові бомби на райони провінції Хама у вівторок, на наступний день після того, як США заявили, що їхнє використання може призвести до подальших ударів в Сирії.
news-image

Бойові літаки режиму Башара Асада скинули бочкові бомби на райони провінції Хама Сирії, які знаходяться під контролем повстанців. Про це повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини, передає «Є!» з посиланням на РБК.

"Бойові літаки сирійського уряду скинули бочкові бомби на райони провінції Хама, що знаходяться під контролем повстанців, у вівторок, на наступний день після того, як Сполучені Штати заявили, що їхнє використання може призвести до подальших ударів США в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що ряд бочкових бомб було скинуто в містах Тайбат Аль-Імам і Соран на північ від міста Хама в районі, де повстанські угруповання почали великий наступ в минулому місяці. У той же час, джерело в сирійській армії заперечує повідомлення обсерваторії, заявивши, що армія не використовувала бочкові бомби.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Джеймс Маттіс заявив, що під час ударів крилатих ракет "Томагавк" по військовій базі в Сирії було знищено або пошкоджено 20% бойової авіації, яку використовують сили президента країни Башара Асада.