Події
12 квітня 2017
СБУ викрила російських бізнесменів, які вивели з України понад 30 мільйонів
Гроші зловмисники виводили у тіньовий обіг, а потім на закордонні рахунки.
news-image

Служба безпеки України викрила у Києві протиправну схему виведення понад 30 млн грн готівки за кордон групою компаній – імпортерів чаю та кави. Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ, пише «Є!».

Як зазначається у повідомленні, "щоб обійти заборону на ввезення в Україну товарів з РФ (обмеження на поставки кави та чаю становлять не більше трьох кілограмів) та приховати факт приналежності до російської бізнес-структури, зловмисники перереєстрували свої фірми на закордонну офшорну компанію.

Тому товари, які були вироблені в Росії, завозилися в країну під прикриттям іноземного підприємства, що не підпадає під санкції".

 Отримані в результаті протиправної схеми гроші зловмисники виводили у "тіньовий" обіг, а потім на закордонні рахунки. Співробітники СБУ провели обшуки у центральному офісі компаній у Святошинському районі столиці, складських приміщеннях у Васильківському та Броварському районах Київщини, за місцями проживання директора компанії (громадянина РФ) та одного з учасників оборудки, який за дорученням знімав готівку з банківських рахунків, поінформували в прес-центрі. 

"Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, що підтверджує обготівковування коштів у банку, перереєстрацію російських фірм за кордоном та перерахування на них коштів у вигляді дивідендів, зразки хімічних добавок для ароматизації чайної і кавової продукції, комп’ютерну техніку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:Саакашвілі відмовився від охорони СБУ через стеження за ним