Україна
12 квітня 2017
Книга про українських кіборгів набула великої популярності у Литві
Кошти з проданих книг журналіст віддає литовському підрозділу, який стоїть на кордоні з Росією.
news-image

Литовський журналіст-розслідувач Довидас Панцеровас видав книгу про війну на Донбасі. Протягом трьох місяців її втретє видали в Литві. Книга називається "Земля Кіборгів".

Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода, пише «Є!».

"На Майдані так захопився боротьбою українського народу за свободу, що після короткої перерви знову повернувся до Києва. Невдовзі опинився на Донбасі. Я поїхав у Піски, що неподалік Донецького аеропорту, а відтак у Мар'їнку. Моє особисте та професійне життя почало обертатися навколо війни в Україні. Хоча в Литві я займаюся журналістськими розслідуваннями, на той час мене цікавила тільки війна. Згодом, я зрозумів, що це не може продовжуватися вічно. Тому я вирішив написати книжку, щоб перегорнути цю сторінку свого життя. У результаті народилася "Земля Кіборгів", - каже журналіст.

Майже за три місяці видавець двічі друкувати додатковий тираж. Загалом у тримільйонній країні вже продали кілька тисяч примірників книжки Панцероваса. Для невеликого литовського книжкового ринку така ситуація нетипова.

"Я думаю, що це успіх. До мене щодня пишуть читачі. Більшість із них це молоді люди. Вони стежили за подіями в Україні й читали мої репортажі", – розповідає Панцеровас.

Кошти з проданих книг журналіст віддає литовському підрозділу, який стоїть на кордоні з Росією.

Читайте також:Коли на сході гинуть кращі сини України, говорити, що тут йде невелика сварка - неприпустимо, - Нищук