Світ
8 січня 2015
Новий випуск Charlie Hebdo вийде 14 січня
Таку інформацію журналістам надав один з видавців
news-image

Новий номер французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo вийде в наступну середу, 14 січня, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Таку інформацію журналістам надав один з видавців Патрік Пеллу (Patrick Pelloux). За його словами, вихід номера дозволить показати, що "дурість не здобула перемогу".

Найближчим часом, за його словами, співробітники видання зберуться на зустріч.

Нагадаємо, що в середу, 7 січня, троє чоловіків напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, вбивши 10 журналістів та ще 2 правоохоронців. Сьогодні, 8 січня, в центрі Парижу трапилася стрілянина, поранено одного поліціянта. Згодом стало відомо про вибух в ресторані на сході Франції, однак причетності даної події до вбивств в Парижі ще не підтверджено. 

Поліція шукає нападників.

У Франції оголошено триденний траур та вищий рівень загрози національній безпеці.

У французькому місті Порт-ла-Нувель в департаменті Од в середу 7 січня невідомий обстріляв з пістолета молитовний зал приблизно через годину після вечірньої молитви.

У четвер вранці на півдні Парижа двоє невідомих відкрили автоматний вогонь по поліцейським. Один підозрюваний затриманий, жінка-поліцейсткий загинула від отриманих поранень

Крім того, в місті Вільфранш-сюр-Сон на сході Франції вранці в четвер прогримів вибух в ресторані, розташованому поруч з мечеттю. Ніхто не постраждав.

На заході країни в двір мечеті кинули чотири гранати, одна з яких вибухнула.