ЄС пропонує Україні майже 2 млрд євро макроекономічної допомоги
Макрофінансова допомога, яку пропонує Єврокомісія, буде пов'язана з певними заходами щодо реформування країни
news-image

Європейська комісія (ЄК) - головний виконавчий орган влади ЄС - готова надати Україні 1,8 млрд євро макроекономічної допомоги.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт ЄК.

"Європейська комісія готова і далі допомагати Україні, яка постраждала від глибокого економічного спаду. Конфлікт у східній частині країни був важким тягарем для економіки. Сьогодні комісія запропонувала нову макрофінансову допомогу (MFA) Україні розміром до 1,8 млрд євро в середньострокових кредитах", - йдеться в повідомленні ЄК.

Нова програма МЗС, яка ще повинна бути затверджена Європейським парламентом та Радою міністрів ЄС, призначена для надання допомоги Україні в економічному і фінансовому секторі, зокрема в сфері слабкого платіжного балансу.

Також ЄК заявляє про намір допомогти у проведенні реформ, орієнтованих на зміцнення країни і боротьбу з економічними та політичними проблемами.

Макрофінансова допомога, яку пропонує Єврокомісія, буде пов'язана з певними заходами щодо реформування країни, наголошують в ЄС.

"Україна не одинока. Європа єдина з Україною та програмою реформ нового уряду. Наші дії говорять гучніше, ніж слова. Європейський союз надав безпрецедентну фінансову підтримку (Україні - Ред.) і сьогоднішня пропозиція доводить, що ми готові продовжувати надавати таку підтримку. Це європейська солідарність в дії. Як завжди, солідарність йде рука об руку із зобов'язаннями щодо реформи, які терміново необхідні Україні. Ми хочемо допомогти українському уряду реалізувати програму реформ на практиці і здійснити реальні зміни в країні для її народу", - заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкерк.

Нагадаємо, що сьогодні в Київ прибула місія МВФ

За словами аналітиків, Україні загрожує дефолт, якщо держава найближчим часом не отримає додаткове фінансування.

Раніше Міжнародний валютний фонд вирахував у своїй фінансовій допомозі Україні 15 млрд дол. дефіциту, і попередив уряди західних країн, що розрив необхідно заповнити протягом декількох тижнів, аби уникнути фінансового краху України.

За словами прем'р-міністра Арсенія Яценюка, кредити таких структур, як МВФ, йдуть на погашення попередніх боргів.