Політика
8 січня 2015
Кемерон закликав продовжити тиск на Москву
Прем'єр Великобританії Девід Кемерон на спільній з канцлером ФРН Ангелою Меркель прес-конференції в Лондоні висловився за продовження надання тиску на Москву.
news-image

«Поки ми не дуже задоволені тим, як Мінські домовленості виконуються. Обговоримо, як можна це поліпшити "- сказала Меркель, передає Є | Єдність.інфо.

У свою чергу Кемерон знову висловився за продовження посилення тиску на Москву з метою змінити позицію російського керівництва по Україні. Прем'єр, який відомий найбільш критичною з усіх лідерів країні ЄС позицією щодо дій Росії стосовно України, нагадав, що політичне рішення конфлікту можливо, однак для цього Росії необхідно змінити курс і продемонструвати бажання до діалогу з Києвом.

«Ми чекаємо продовження обговорення наступного тижня", - сказав Кемерон, зазначивши, що країни ЄС не відмовляться від обіцянок підтримувати Україну, в тому числі економічно.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ ФРН не підтвердило, що зустріч "нормандської четвірки" - Німеччина, Росія, Україна, Франція - на рівні глав МЗС відбудеться 9 січня в Берліні. 

Наприкінці минулого року президент України Петро Порошенко оголосив, що 15 січня в Астані відбудеться зустріч в «нормандському форматі» з питання врегулювання української кризи.