Суспільство
14 квітня 2017
Балаклія оговтується від вибухів: місто активно відбудовують
Роботи у Балаклії не припинялися.
news-image

Балаклію уже майже розмінували. Вибухотехніки зараз працюють за сотню метрів від згорілого складу зброї. Жителі міста спільно із будівельниками відновлюють пошкоджені будинки.

За інформацією ДСНС, роботи у Балаклії не припинялися. Після тривалого розмінування команда піротехніків зі всієї України поїде з міста 14 квітня, повыдомляє «Є!».

Після Великодня у Балаклії чергуватиме три підрозділи, які виїжджатимуть на виклики людей. Наразі за день надходить 1 – 2 заявки про знайдені боєприпаси. Також моніторингові групи перевіряють вже пройдені зони.

Під час виконання робіт було виявлено понад 26 тисяч боєприпасів, які передані до Міністерства оборони для утилізації. Роботи продовжуються. Сьогодні ми працюємо в радіусі 150 – 200 метрів від арсеналу, – повідомив голова ДСНСУ Микола Чечоткін.

У місті латають діри півтисячі будівельників.

На сьогоднішній день 60% покрівель вже відремонтовано, замінено 62% вікон. Ця робота продовжується. Основне завдання до Великодня – закінчити накривання покрівель, – зазначив голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

Особливо проблемна ситуація у приватному секторі, де постраждали близько півтори тисячі осель. За їхнє відновлення візьмуться із 17 квітня. 25 родин, які залишилися без житла, збирають документи, щоб подати запит у Кабмін для компенсації.