Суспільство
14 квітня 2017
Терорист Ходаковський: Ви знаєте статистику наших втрат? Щонайменше 50 людей на день
Терорист Ходаковський: Порошенко поступово стягнув навколо нашої шиї зашморг і майже перекрив нам кисень.
news-image

Українські військові заблокували зручні шляхи сполучення для угруповання бойовиків у місті Горлівці Донецької області, а сили терористів зменшуються з кожним днем війни. Про це заявив польовий командир бойовиків батальйону "Восток" Олександр Ходаковський на своїй сторінці у "ВКонтакте", передає «Є!».

Порошенко поступово стягнув навколо нашої шиї зашморг і майже перекрив нам кисень. До Горлівки люди потрапляють такими шляхами, що на голову не натягнеш, – поскаржився він.

Ходаковський додав, що крім проблем із логістикою, його турбують втрати в підрозділах проросійських бойовиків.

Ви знаєте статистику наших втрат у вигляді безповоротно вибулих із різних причин з підрозділів, що воюють? Щонайменше 50 людей на день. Увімкніть мізки та підрахуйте, шановні кроти: 50 на 10 – 500; 50 на 30 – 1,5 тисячі... За місяць 1,5 тисячі з двох корпусів. Я думаю, ви приблизно уявляєте собі кількість бійців на передовій і зможете провести ще одне нехитре обчислення, розділивши приблизну суму на кількість вибулих за місяць, щоб зрозуміти, скільки ми ще протримаємося, – поскаржився він.

На думку бойовика, "прикриваючись" Мінськими угодами, Україна хоче довести бойовиків "до асфіксії й узяти потім із мінімальними втратами".

Ходаковський закликав бойовиків залучати до незаконних збройних формувань зібраних на навчання "потенційних ополченців" і активно набирати "добровольців".