Війна
14 квітня 2017
Поранений в АТО снайпером «ангел Інститутської» потребує допомоги (відео)
У 2015 році 21-річний Ігор Галушко підписав контракт і пішов на фронт.
news-image

Медики Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова борються за життя тяжко пораненого львів'янина 21-річного Ігоря Галушка. Він один із п'яти хлопців, "Ангелів Інститутської", які 20 лютого 2014 року кинулися з-під куль снайперів забрати поранених і полеглих активістів Майдану.

Хлопця вже прооперували, повідомив 5 канал.

Пораненя отримав у Мар'їнці, рятуючи під обстрілом побратима з позивним Риба, передає «Є!» з посиланням на Gazeta.

За словами побратим Миколи Притули, стан Ігоря важкий, але стабільний. У нього поранення голови.

Ігоря Галушка 3 травня 2014 разом з іншими "Ангелами Інститутської" з нагоди Дня Львова нагородили орденом "Почесний знак Святого Юрія". За сміливість у дні боротьби за свободу і єдність України. У 2015 році Ігор Галушко підписав контракт і пішов на фронт.

Допомогу для бійця і його сім'ї можна переказати на картку матері: Наталія Галушко № 4149 4978 5509 6147.

На своїй сторінці в Facebook головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні Сергій Риженко написав, що якщо обидва бійця, які мають такі важкі поранення голови, виживуть, то він знову повірить у диво.

"Рятуючи друга, смертельно поранений у голову. Він був один на один з тривогою, смертю і виживанням. Друг не побоявся смерті, витягуючи з-під вогню пораненого солдата. Снайпер не схибив - важке поранення в голову. Операції в 61-му ВМГ. Вночі доставлені в реанімацію Мечникова. Данило каже, що зобов'язаний життям Ігорю. Данило, 28 років, з Херсонської області, вогнепальне поранення в голову. Пощастило, куля розбила соскоподібний відросток і вийшла в потиличній ділянці. У свідомості, каже: "Ми просто вдень і вночі захищали Україну". Ігор, який рятував Данила - кульове проникаюче поранення в тім'яну частину голови. Вночі в Мечникова оперований. Якщо обидва виживуть, знову повіримо в диво", - розповів Риженко.

Читайте також:У Єрусалимі тисячі людей сьогодні пройдуть Шляхом Скорботи з молитвою за Україну (відео)