Єврокомісія фактично погодилась на введення Україною податку на імпорт - ЗМІ
Разом з тим, європейці раткють за те, аби дані рішення уряду були погоджені в СОТ та МВФ
news-image

Європейська комісія на консультаціях з Україною не стала висувати вимог про скасування імпортних мит і не розглядає можливості скасування преференційного режиму в торгівлі з Україною.

Про це повідомили джерела з української та європейської сторони, а також це випливає з відповіді представництва Євросоюзу в України, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

"В даний момент не розглядається можливість того, щоби ми зупинили дію преференційного режиму", - йдеться в офіційному коментарі представництва.

У представництві визнали, що введення мит суперечить умовам одностороннього скасування мит збоку ЄС.

"Автономні торговельні заходи, що впроваджені Євросоюзом, мали умову: Україна повинна була утримуватися від впровадження нових мит для європейських товарів", - заявили в диппредставництві.

"Між тим законодавчий акт (про пільговий режим) дає Єврокомісії право діяти на свій розсуд, беручи до уваги виключні обставини, що склалися в Україні, включаючи платіжну кризу".

Разом з тим, європейці раткють за те, аби дані рішення уряду були погоджені в СОТ та МВФ.

Нагадаємо, що запровадження нових імпортних мит анонсували Арсеній Яценюк та міністр фінансів Анна Яресько. Метою цих заходів названа потреба в стабілізації платіжного балансу. Разом з тим, це порушує низку норм Угоди про асоціацію та інших домовленостей з ЄС.