Київ
14 квітня 2017
У Київраді пропонують зобов'язати офіціантів і продавців говорити українською
Відповідний проект рішення буде винесений на голосування в Київраді 20 квітня.
news-image

20 квітня на голосування в Київраді винесуть проект рішення, що зобов'язує персонал закладів та комунальників говорити українською мовою. Також пропонується перевести на державну мову всі вивіски і меню ресторанів.

Про це повідомив автор проекту, депутат Київради від ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, повідомляє «Є!».

"Встановити, що в Києві у всіх сферах обслуговування громадян вживається державна мова - українська. Надавач послуг зобов'язаний поводитися і спілкуватися з отримувачем послуг (клієнтом) державною мовою. Перехід на іноземні мови можливий за бажанням клієнта у разі, якщо надавач послуг ними володіє. У всіх закладах сфери громадського харчування, торгівлі обов'язково наявність меню, виконаного державною мовою. При обслуговуванні відвідувачів персонал зобов'язується пропонувати меню українською мовою і тільки на вимогу відвідувача надати меню будь-якою іншою мовою при наявності", - йдеться в документі.

Сиротюк зазначив, що проект рішення "закріплює конституційне право українця на обслуговування у сфері послуг на рідній мові".

Читайте також:Сироїд змусила опоблоківця розмовляти в Раді українською