Події
14 квітня 2017
Як змінювалася лінія фронту на Донбасі за останні три роки: 2 - хвилинне відео
Впродовж третього року проведення АТО лінія фронту суттєво не змінилася.
news-image

З моменту початку АТО на Донбасі минуло три роки. ТСН.ua зібрав в одне відео всі мапи бойових дій на Донбасі Інформаційно-аналітичного центру РНБО, які впродовж перших двох років операції розповсюджували українські ЗМІ. Перші з них з'явилися в мережі ще в червні 2014 року, а вже з липня ці схеми почали оновлюватися майже щоденно, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Впродовж третього року проведення АТО лінія фронту суттєво не змінилася, чого не можна сказати про перші два роки. Переглянувши двохвилинну інфографіку, можна побачити, як українські війська відвойовували і втрачали території, а також в які періоди і як надовго на Донбассі наступало відносне затишшя. 

Нагадаємо, офіційно Антитерористична операція на Донбасі почалася три роки тому. Рішення про її початок було прийнято 13 квітня 2014 року як реакція на спроби проросійських незаконних збройних груп захопити адміністративні будівлі і силові структури на Сході країни. З того часу кількість постраждалих від війни українців стала вимірюватися десятками тисяч осіб. 

Читайте також: В НАЗК пояснили відсутність декларації Луценка та інших працівників прокуратури
Читайте також: Бойовики обстріляли опорні пункти українських військових, - штаб