Суспільство
14 квітня 2017
Перерахунок платіжок. Як українцям вимагати повернення коштів за неякісні послуги
У Київенерго кажуть, що скарг на якість послуг нині не так багато.
news-image

Повернути гроші за неякісні послуги: 58 столичних родин отримали перерахунок від Київенерго на загальну суму понад двісті тисяч гривень через гарячу воду неналежної температури, а також за занадто низьку температуру у квартирах під час опалювального сезону.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Температура повітря у квартирі має бути мінімум 18 градусів, у наріжній кімнаті мінімум двадцять. Якщо нижче: від повного тарифу мінусуйте п'ять відсотків за кожен градус відхилення, якщо температура нижче дванадцяти градусів - таке тепло можна не оплачувати взагалі.

Щоб домогтися перерахунку оплати за комунальні послуги, насамперед потрібно написати заяву балансоутримувачу будинку. Потім комісія з представників балансоутримувача має заміряти температуру води чи повітря і скласти відповідний акт. Якщо температура нижча за норму постійно, таких актів повинно бути кілька. А вже потім ці письмові претензії потрібно передати теплопостачальнику.

 У Київенерго кажуть, що скарг на якість послуг нині не так багато. Основне невдоволення - їхньою вартістю. Ще один нюанс - перерахунок за неякісну послугу, якщо є будинковий чи квартирний лічильник на тепло - не проводиться. 

Читайте також: Аваков: в Україні почали працювати пересувні мобільні сервісні центри МВС
Читайте також: Рада розширила пільги для сімей загиблих в Афганістані та Другій світовій