Події
15 квітня 2017
На перекинутих до Європи американських танках змінюють камуфляж на «лісовий»
Перекинуті до Європи танки M1A2 Abrams були закамуфльовані для умов пустелі.
news-image

На розгорнутих в Європі американських танках M1A2 Abrams 3-ї бойової бригади 4-ї піхотної дивізії армії США маскувальний малюнок почали міняти з "пустельного" на "лісовий", повідомляє Business Insider, передає «Є!».

На зелений колір перефарбують понад 400 одиниць техніки, зокрема бронемашини Bradley та самохідні артилерійські установки M109A6 Paladin. Пісочний колір залишиться лише у машин забезпечення.

Ми фарбуємо наші машини, щоб вони краще зливалися з навколишнім середовищем, у якому ми діємо, – пояснив виданню капітан армії США Джеймс Інгленд, який очолює один із підрозділів.

Наразі танки покриті маскувальною сіткою, однак найближчими місяцями всі машини отримають новий шар фарби. Водночас капітан уточнив, що "лісове" маскування наносять тимчасовою фарбою, яку можна буде змити після закінчення європейської ротації підрозділу.

Відправлення американських військових до Європи було заплановане ще рік тому, а підрозділи прибули до Європи у січні 2017 року. Однак процес розгортання підрозділу, який проходив протягом кількох тижнів, не залишив американським військовим часу на фарбування техніки.

Ми не зробили цього раніше через високий темп роботи з нашого розгортання в Європі, – пояснив Інгленд.

Також, за його словами, військові США після розгортання проводили інтенсивні тренування і не мали часу на фарбування.

Війська НАТО розміщені в Естонії, Латвії, Литві та Польщі на підставі рішень Варшавського саміту НАТО, який проходив з 8 до 9 липня 2016 року.

7 січня до Польщі прибула перша група з 250 американських солдатів в межах програми НАТО, 9 січня – танкова група озброєних сил США, а 22 січня – перші високоточні крилаті ракети.

До Естонії важка техніка піхотної роти бронетанкового полку армії США прибула 6 лютого.