Світ
15 квітня 2017
Не страх, а озлоблення: російський експерт вказав на ознаки кризи режиму Путіна
У Російській Федерації назріває масштабна політична криза.
news-image

У Російській Федерації назріває масштабна політична криза, настання якої активно наближає своїми діями Кремль. Таку думку висловив російський політичний експерт, завкафедри МГИМО Валерій Соловей на своїй сторінці в Facebоok.

Елементи визріває політичної кризи:

1. Арешти губернаторів ведуть не до підвищення ефективності, а до прогресуючого паралічу управлінського апарату. Характерно, що кандидати на пост губернаторів відмовляються від високої честі.

2. Затримання Мальцева і лідерів "нової опозиції" викликають не страх, а озлоблення і приведуть до появи більш радикальних лідерів.

3. Заклик Навального відзначити "День Росії" зустрів високу мобілізаційну готовність.

4. Чутки про те, що нібито Патріарх влітку повинен освятити ІсаакІй явно не посприяють заспокоєнню міста на Неві , - написав Соловей.

За його словами, не варто шукати в діях Кремля складну стратегію і складні багатоходові сценарії. "Уже не треба нічого писати (сценарії - Ред.), Все само йде. Так само, як у всіх аналогічних ситуаціях", - зазначив експерт.

Він додав, що російська влада побоюється популярних політиків, наприклад Олексія Навального і В'ячеслава Мальцева, але одночасно побоюється тиснути на них.

15 діб В'ячеслава Мальцева і Олексія Навального це не нове" Болотне справа "і не політичні репресії. Справа в тому, що ризики їх переслідування надто великі. По-перше, шанувальники і шанувальники можуть влаштувати заворушення. А політична температура зараз явно підвищується. По-друге, на їх місце можуть прийти набагато більш радикальні люди , - підкреслив Соловей.