Суспільство
15 квітня 2017
Запитання Тіллерсона про Україну викликало переполох у США - журналіст
У Палаті представників дві різні комісії розслідують зв'язки Трампа з Росією.
news-image

Запитання державного секретаря США Рекса Тіллерсона під час зустрічі представників країн G7 про те, чому платники податків США мають турбуватися про інтереси України, викликав переполох у Конгресі США. Про це розповіла журналіст "Голосу Амер" Мирослава Гонгадзе у інтерв'ю "Громадському радіо", передає «Є!».

Практично всі про це написали, і керівники групи підтримки України в Конгресі зробили відразу ж термінову заяву з цього приводу. Тобто, поза правильної публічної риторики Тіллерсон насправді залишається фігурою, до якої ще варто придивлятися. Але ясно одне, - що адміністрація (президента США - Ред.) приступила до більш жорсткої позиції щодо Росії, і на це також вплинуло те, що триває розслідування в Конгресі, - розповіла журналіст.

На її думку, Тіллерсона досі вагається в своїх позиціях по відносинам з Росією, а питання про Україну на зустрічі представників країн "Великої сімки" був дивним і не зовсім правильним для дипломата, який формує міжнародну політику США.

Гонгадзе також зазначила, що у Палаті представників дві різні комісії розслідують зв'язки Трампа з Росією, і вплив або ефект, який Росія мала на президентські вибори в США, що є дуже серйозним чинником формування зовнішньої політики президента Дональда Трампа.