Київ
16 квітня 2017
Великдень. Куди піти із сім'єю відпочити
Безліччь традиційних для цієї пори року розваг і забав.
news-image

Християни зустрічають світле свято Великодня, який супроводжується не тільки запахом смачних пасок, але і безліччю традиційних для цієї пори року розваг і забав.

Куди піти на вихідні в Києві, інформує «Є!», з посиланням на zn.ua.

Всеукраїнський фестиваль Писанки На Софійській площі

Будуть виставлені рекордні 585 писанок. Крім того, можна буде побачити унікальну колекцію маленьких писанок з усієї України. Загальна кількість таких крашанок складе більше 25 тис.

Крім Софійській площі розваги будуть проходити на Михайлівській площі, де розміщується зона для дітей. На Володимирському проїзді киян чекає великодній ярмарок та ярмарок садівництва, а в парку Володимирська гірка влаштують лаунж-зону, зону з майстер-класами, ярмарок живопису і хенд-мейд.

Коли: 8-22 квітня

вартість: безкоштовно

Великдень в Стародавньому Києві

У програмі свята театралізована вистава "Як на Русі світло темряву поборов", яка розповість про те, як жителі древнього Києва побороли свої вади. Взяти участь в постановці зможе кожен бажаючий.

Крім того, працюватимуть зони для фотосесій, пройдуть майстер-класи та танцювальні флеш-моби. На території Парку будуть працювати експозиції історичного костюма, дерев'яного зодчества, середньовічного суднобудування і обсадні техніки.

Де: Парк Київська Русь

Коли: 15-16 квітня

У скільки: з 10:00, театралізована постановка з 13:30

Вартість: 150 грн., Дітям - 50 грн., Для пенсіонерів і студентів - 50 грн.

Великдень в "Мамаєвій Слободі"

Тут організатори пропонують відзначити Великдень згідно з традиціями наших предків. 15 квітня (субота) о 22:00 відбудеться всеношна служба, хресний хід і освячення пасок у місцевій церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Після всі бажаючі зможуть піднятися на дзвіницю церкви, щоб вдарити в Благовіст і пограти на інших церковних дзвонах, тим самим очистившись від торішніх гріхів.

Коли: 15-16 квітня

Вартість: 50 грн.

Великдень на Старокіївській горі

В програмі свята заплановано спів веснянок і гайівок, ігри для дітей, великодні гойдалки та поздоровлення. На сцені виступатимуть фольклорні колективи.

Коли: 16 апреля

Де: Музей Івана Гончара

У скільки: 13: 00-17: 00

Вартість: безкоштовно

Великдень в "Мануфактурі"

У вихідні тут влаштують майстер-класи з розпису яєць, ярмарок зі святковою випічкою, майстер-клас з лозоплетіння, конкурси та розіграші призів і аква-гримм для юних відвідувачів. Де: аутлет-містечко Мануфактура, Обухівське шосе, 2

Коли: 15-16 квітня

У скільки: 12: 00-19: 00

Вартість: безкоштовно

Великдень в Феофанії

Гостей чекають великодні розваги та дитячі конкурси з аніматорами, творчі майстер-класи, жива музика і частування на виїзний кухні. Коли: 15-17 квітня У скільки: з 13:00 Вартість: 20 грн., Школярам і студентам - 5 грн., Дітям до 7 років і пенсіонерам - безкоштовно.

 

Читайте також: «Христос Воскрес!!!»: християни по всьому світі збираються сьогодні за святковими столами