Події
18 квітня 2017
Завтра в Одесі розпочнеться міжнародний фестиваль фотографії
Захід відбудеться втретє.
news-image

19-23 квітня в Одесі відбудеться третій фестиваль Odessa//Batumi Photo days. Усі його заходи об’єднає спільна тема «Завтра//Сьогодні», передає «Є!» із посиланням на Cultprostir.ua.

«Цього року ми вирішили акцентувати увагу на концептуальній фотографії, – говорять організатори. – Важливо не лише ознайомитися з головними напрямками розвитку сучасного фотомистецтва, але й зрозуміти логіку й динаміку формування нової візуальної естетики, принципи взаємодії в контексті документального образу та виявити місце і роль української фотографії на міжнародному ринку».

Головна виставка фестивалю, яка проходитиме в Музеї сучасного мистецтва Одеси, стала результатом співпраці куратора з Сінгапуру Кевіна Лі та 14-ох українських фотографів, чиї проекти були відібрані з понад 120-ти.

Експозиція отримала назву «В очікуванні літа».

«Це проста й оптимістична метафора, яка відображає цикл фотографії й творчості – і на національному, і на особистому рівнях. Літо – час нових починань, нових бажань, нового натхнення. Чекаючи на нього, ми пожинаємо плоди праці минулих сезонів», – пояснює свій задум куратор.

Також у рамках Odessa//Batumi Photo days пройдуть виставки відомого грузинського митця Гурама Тібахашвілі та Харківської школи фотографії, до якої увійдуть роботи Романа П’ятковки, Сергія Браткова, Бориса Михайлова та інших.

Крім того, у програмі фестивалю – майстер-класи, лекції, фотопокази за участі фотографів і кураторів з Литви, Фінляндії, Греції та України.

Читайте також: В Болгарії у водопровідній воді виявлено уран
Читайте також: Українська бадмінтоністка здобула «срібло» на континентальній першості U-19 у Франції
Читайте також: Принц Гаррі розповів, що втрата матері в юному віці й подальше стримування емоцій залишили серйозний вплив на його життя