Події
19 квітня 2017
СБУ: В Одесі перед Великоднем вдалося запобігти проведенню проплаченої акції, яку організувала РФ (відео)
Кожен учасник проплаченої акції мав отримати по 10 доларів.
news-image

В Одесі перед Великоднем вдалося запобігти проведенню проплаченої акції, яку організувала РФ. Про це на брифінгу, повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Координатор акції зараз затриманий. Він прибув до Одеси з Харкова.

Ткачук повідомив, що провокації планувалися на 13 квітня. Всього на акцію було виділено російською стороною 75 тис. грн., а також 510 дол. Він зазначив, що частина готівкових грошей було вилучено під час затримання.

"Напередодні великодніх свят нашої службою у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявлено чергову провокацію російської сторони, яка повинна була відбутися в Одеському регіоні.

Зокрема, 13 квітня при фінансуванні Кремля і організації з РФ, на території Одеси планувалося проведення протесту нібито болгарської етнічної нацменшини, яка проживає в Одеському регіоні. Акція організована і профінансована з території РФ. Акція була побудована на неіснуючій проблемі нібито утисків болгарських нацменшини в Україні. Росія цілеспрямовано намагається створити картинку, що в Україні йдуть постійні цілеспрямовані утиски нацменшин, що не відповідає дійсності", - сказав Ткачук.

За його словами, організаторами цієї акції є ті ж люди, які намагалися спровокувати масові заворушення 31 березня у Львівській області, блокуючи трасу "Львів - Рава Руська", в контексті нібито утисків етнічних поляків на території України.

"Організатором акції в Одеській області був Микола Дульський, керівник так званої "української право-радикальної організації "Наждак". Як вам відомо, ця людина, Дульський, поки ховається в РФ у зв'язку з тим, що він переслідується українськими правоохоронцями", - зазначив Ткачук.

За даними СБУ, кожен учасник проплаченої акції мав отримати по 10 доларів. Вони повинні були пройти ходою від пам'ятника болгарському поету Христо Ботеву до консульства Республіки Болгарія в Одесі.

Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Ткачук розповів, що організатори хотіли створити картинку для російських ЗМІ, що українські праворадикальні організації або патріотично налаштовані громадяни нападають на представників болгарської національної меншини.

"На щастя, цього всього не сталося, тому що організатори акції були вчасно затримані. В одному багажнику було вилучено як плакати болгарською мовою, так і відповідно праворадикального змісту плакати українською мовою", - додав він.

 Нагадаємо, що наприкінці березня на трасі "Рава-Руська" провели проплачену акцію проти "геноциду поляків", її знімав квадрокоптер російських ЗМІ. В СБУ вважають замовником акції з перекриття траси у Львівській обл. лідера радикальної організації "Наждак" Дульського.

Читайте також: На територію Черкасиобленерго зайшли близько озброєних 30 осіб - поліція (фото, відео)
Читайте також: У «ДНР» для журналістів відкрили Донбас Арену (фото)
Читайте також: В Україну прибула перша команда-учасниця Чемпіонату світу з хокею