Події
9 січня 2015
Столичні правоохоронці затримали розбійника з медичним скальпелем
І кількох місяців не протримався на свободі 21-річний хлопець. Погрожуючи гострим предметом, молодик відібрав у дівчини мобільний телефон. За аналогічне правопорушення чоловік раніше вже відбував покарання - 4 роки ув’язнення.
news-image

Близько восьмої години вечора 28-річна дівчина поверталася додому з роботи та розмовляла по телефону. І вже майже дійшла до свого будинку, як раптом до неї підійшов хлопець та попросив цигарку, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГУМВС у м.Києві.

Продовжуючи розмову телефоном, панянка  поділилася з чоловіком тютюном та раптом на своєму горлі відчула холодний гострий предмет. Випадковий перехожий силоміць вирвав з її рук телефон та швидко побіг у двори, аби загубитися поміж будинків. Потерпіла не розгубилась і одразу зателефонувала до міліції.

Усім нарядам патрульної служби негайно повідомили прикмети чоловіка. Відпрацьовуючи прилеглу територію, правоохоронці помітили чоловіка, схожого за прикметами.

Побачивши міліцейську машину, невідомий почав тікати. По радіостанції працівники міліції передали колегам напрямок руху втікача. Заблокувавши можливі шляхи відходу, правоохоронці загнали злочинця до пастки. В кишені 21-річного хлопця було знайдено медичний скальпель та мобільний телефон потерпілої.

Під час проведення слідчих дій дівчина впізнала в затриманому особу, яка відібрала у неї телефон та погрожувала фізичною розправою. Правоохоронці встановили, що мешканець Вінницької області раніше неодноразово був засуджений за скоєння майнових злочинів, і у 2014 році вийшов з в’язниці, де відбував покарання за вчинення пограбування.

Наразі слідчим відділом Шевченківського районного управління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за статтю 187 КК України: «Розбій». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3-х до 7-ми років. Чоловіку оголошено про підозру. Вирішується питання щодо обрання відносно затриманого міри запобіжного заходу.