Київ
19 квітня 2017
У столичній квартирі виготовляли документи для ватажків ДНР
Росія протягом двох років щедро фінансував майстрів підробленого жанру.
news-image

У Києві виявили підпільну друкарню по виготовленню фальшивих документів для ватажків терористів Донбасу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Андрій Цаплієнко, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Виготовляли документи для бойовиків в одній зі столичних квартир. Підробляли паспорти, свідоцтва про право власності та дипломи про освіту. Грошей на фальшиві документи не шкодували. "Русский мир" протягом двох років щедро фінансував майстрів підробленого жанру. Забезпечували через так зване "міністерство державної безпеки ДНР", яке знаходиться під контролем ФСБ Російської Федерації", - пише Цаплієнко.

Оперативники знайшли підроблені дипломи про вищу освіту для начальника 2 управління (військова контррозвідка) так званої "МГБ ДНР" Каминіна Валерія Вікторовича (псевдонім "Док"), співробітника підрозділу агентурної розвідки того ж закладу Галані Олександра Геннадійовича (відомий, як "Майор"). А також начальника служби безпеки бригади "Привид" так званої "ЛНР" Ковальова Леоніда Валерійовича (позивний "Борець").

Документи
"Столичні "друкарі" планували розширити справу. У них знайшли десятки тисяч бланків. За допомогою цих документів будь-який бойовик міг стати дипломованим спеціалістом, магісром, кандидатом і навіть доктором наук", - додав він.

На Херсонщині СБУ викрила підприємство, що фінансувало терористів ДНР. Оперативники спецслужби провели 17 обшуків в офісних, складських, житлових приміщеннях та автомобілях осіб, причетних фінансування бойовиків на території Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Вилучили понад три мільйони гривень готівки, золоті злитки на більше ніж 3,5 мільйона гривень, 15 печаток фіктивних фірм та два сервери.