Київ
19 квітня 2017
У КМДА повідомили, коли відбудеться відкриття Київського велотреку
Станом на сьогодні виконання обсягів робіт становить 90%.
news-image

Відкриття столичного велотреку та центру велосипедної культури заплановано на 20 травня 2017 року. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час інспекції реставрації комплексу Київського велотреку, що розташований у Шевченківському районі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

«Після завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію місто не тільки врятує пам’ятник архітектури та історії, один із найстаріших у Європі велотреків, та отримає спортивний об’єкт, що відповідатиме сучасним вимогам до споруд такого класу, але й перетворить територію навколо велотреку на справжній центр велосипедної культури Києва. Станом на сьогодні виконання обсягів робіт становить 90%», – розповів Олександр Спасибко.

Інспектуючи роботи з реставрації Київського велотреку, Олександр Спасибко оглянув покриття споруди, адміністративне приміщення, що стане школою велоспорту, перевірив якість спортивного спорядження, оглянув кафе та паркінг.

Він також повідомив, що наразі тривають фінішні роботи з відновлення полотна велотреку із влаштуванням сучасного спортивного покриття, завершена реконструкція адміністративно-спортивної будівлі з облаштуванням приміщень для потреб спортсменів (роздягальні, душові, медпункт, тренажерний зал, сайклинг-студія, майстерня для ремонту та бокси для зберігання велосипедів тощо), відновлено трибуни на 280 глядачів.

Окрім того, збудовано кафе та підземний паркінг на 40 машино-місць із можливістю паркування мікроавтобусів, що використовуються велокомандами. Впорядковано територію навколо велотреку, створено спільний громадський простір із парком ім. О. Гончара.

До відкриття в парку проведуть ландшафтні роботи й висадять зелені насадження.

«За ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка та в рамках створення концепції розвитку велоінфраструктури Києва там облаштовують сучасну інфраструктуру для комфортного користування як професіоналів, так і любителів», – підкреслив Олександр Спасибко та додав, що в обговоренні проекту реставрації велотреку та контролі виконання робіт активну участь брали столичні активісти-велосипедисти.
Читайте також: «Будівлю Театру на Подолі очікує експертиза» - КМДА
Читайте також: В Києві з’явиться безкоштовний літній кінотеатр для пенсіонерів
Читайте також: У «Київзеленбуді» похвалилися квітником із символікою «Євробачення», який прикрасить Одеську площу (фото)