Події
19 квітня 2017
Секретаря «Спілки письменників Росії» не пропустили в Україну
У НМПУ наголосили, що секретар «Спілки журналістів Росії» неодноразово відвідував окупований Крим.
news-image

Про це повідомила «Незалежна медіа-профспілка України», яка отримала відповідь на інформаційний запит від СБУ.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Згідно з документом, Служба безпеки України визнала достатньою наявну інформацію щодо дій представника СЖР Ашота Джазояна «про факт вчинення суспільно небезпечно діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України» і винесла постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки.

У НМПУ наголосили, що секретар «Спілки журналістів Росії» неодноразово відвідував окупований Крим.

11 травня 2016 року Незалежна медіа-профспілка України поширила публічну заяву, якою звернула увагу міжнародних партнерів, російських журналістів Генеральної прокуратури України щодо протиправних дій з боку секретаря СЖР Ашота Джазояна.

У відповідь «Спілка журналістів Росії» на своєму офіційному сайті оприлюднила власну заяву, в якій наявні публічні заклики, що містять у собі посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

Зокрема, в документі за підписом секретаріату «Спілки журналістів Росії» фактично було визнано окупацію частини території України: «СЖР вважає за потрібне нагадати зарубіжним партнерам про те, що відповідно до законодавства Російської Федерації Крим є суб’єктом РФ… Наша позиція є незмінною – для журналістики не існує кордонів».

Читайте також: В Україну прибула перша команда-учасниця Чемпіонату світу з хокею