Події
20 квітня 2017
Затримано депутата Мартиненка. Його везуть до НАБУ для оголошення підозри (відео)
Затримання відбулось за адресою Кловський спуск 7а (Бізнес центр Карнегі).
news-image

Колишнього народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколу Мартиненка затримали та везуть у приміщення НАБУ для оголошення повідомлення про підозру. Про це повідомила речниця НАБУ Дарина Манжура в коментарі програмі «Схеми».

Інформує «Є!», з посиланням на radiosvoboda.org.

Затримання відбулось за адресою Кловський спуск 7а (Бізнес центр Карнегі), де розташовується офіс партії «Народний фронт» та приймальні народних депутатів цієї політсили, повідомляють журналісти програми з місця подій.

Раніше член громадської ради НАБУ Олексій Гриценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що НАБУ намагається вручити підозру Мартиненку.

«Микола Мартиненко ховається від вручення підозри НАБУ в приймальні народного депутата Дзендзерського Дениса», – написав Гриценко.

У 2015 році детективи Національного антикорупційного бюро відкрили два кримінальні провадження, які пов’язані з екс-депутатом Миколою Мартиненком. Бюро викликало його як свідка в рамках досудового розслідування у провадженнях за фактом закупівлі держпідприємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уранового концентрату в австрійського товариства STEUERMANN, а також за фактом одержання хабарів при закупівлі підприємством «Енергоатом» обладнання у чеського акціонерного товариства Škoda JS.

У листопаді 2015 року на той час депутат від фракції «Народного фронту» Микола Мартиненко заявив, що вирішив скласти мандат, у грудні 2015 року депутати позбавили його депутатських повноважень.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Він ці звинувачення відкидає і називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

Читайте також: Керівництво НАБУ підозрюється у виведенні мільярдів за кордон, - Ситник
Читайте також: Суд випустив з СІЗО беркутівця Гончаренка, якого звинувачують у вбивствах на Майдані