Україна
20 квітня 2017
Синоптик пояснила ситуацію із погодою в Україні
Наступний циклон, який уже зараз провокує негоду в західних областях, частково на півдні, зокрема й в Одесі, переміщується у центральні області.
news-image

Різке ускладнення погодних умов в Україні спровокував циклон, який зародився в районі Чорного моря. Про це в інтерв'ю Главкому розповіла синоптик Наталка Діденко.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За її словами, оскільки циклон південний, це викликало здивування у людей від кількості снігу, який призвів до величезних збитків. 

"Справа в тому, що минулого тижня на Україну вже сіла арктична повітряна маса. А поєднання циклону, який зазвичай приносить опади, з охолодженою земною поверхнею, з прохолодним повітрям викликало ось таку негоду", - пояснила синоптик й додала, що найбільше постраждав південь, схід України, центральні області.

А наступний циклон, який уже зараз провокує негоду в західних областях, частково на півдні, зокрема й в Одесі, переміщується у центральні області. 

"Цей циклон зародився на Балканах й звідти прийшов до нас. Причина снігу та сама – теплий циклон зіткнувся з охолодженим повітрям", - заявила синоптик.

Також Діденко розповіла, чи слід у Києві чекати на таку кількість снігу, яка випала на сході та півдні країни: 

"Ні. 22 і 23 квітня очікується незначне потепління та невеликі дощі".
Читайте також: З Балкан на Україну суне циклон «Петер» (фото)
Читайте також: В Україні через негоду залишаються знеструмленими понад 500 населених пунктів