Розпочалися зйомки фільму про подвиг матросів тральщика «Черкаси» під час анексії Криму
Екіпаж «Черкас» три тижні чинив опір ворогу і був єдиним, хто не спустив державний прапор до виходу останнього свого моряка з борту судна.
news-image

Зйомки воєнної драми Тимура Ященка «Черкаси» розпочалися у місті Очаків (Миколаївська обл.), де і було розбито традиційну тарілку, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Держкіно України.

Фільм заснований на реальних подіях. Він розповідає про мужню оборону однойменного морського тральщика, заблокованого російськими військами в бухті Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму.

Екіпаж «Черкас» три тижні чинив опір ворогу і був єдиним з 13 українських кораблів, хто не спустив державний прапор до виходу останнього свого моряка з борту судна.

Кінопроект «Черкаси» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер стрічки – Тимур Ященко, продюсер – Олексій Карпенко. Автори сценарію – Тимур Ященко та Роберт Квільман.

Фільму надано державну фінансову підтримку розміром 17 341 862 грн. Загальна вартість виробництва становить 39 841 862 грн. Спільне виробництво стрічки здійснює українська компанія «MKK ФІЛЬМ СЕРВІС» та польська кіностудія «КАДР» за підтримки Держкіно України.

«Цим фільмом ми прагнемо відтворити в хронологічній послідовності всю історію, яка відбувалась з морським тральщиком «Черкаси», а головне – через кіномистецтво показати незламність, відданість рідній країні вітчизняних військових моряків», – розповів продюсер фільму Олексій Карпенко.

Своєю чергою, режисер картини Тимур Ященко розповів, що над сценарієм «Черкас» він працював два з половиною роки, і зауважив:

«Цей фільм є воєнною драмою, у якій делікатно переплітаються древньогрецькі міфологічні мотиви з нещодавніми подіями в Криму. Надихнули мене на створення фільму реальні події, але він є художньою інтерпретацією».

Зйомки воєнної драми «Черкаси» планують закінчити на початку липня 2017 року. А на екрани він вийде вже у 2018 році.

 

Читайте також: В Києві вручено Національну кінопремію «Золота дзиґа»