Суспільство
22 квітня 2017
Аеропорт «Київ» призупинив переговори з Ryanair
У Європі є державні дотації для аеропортів.
news-image

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) тимчасово призупинив діалог із найбільшим європейським лоукостером компанією Ryanair. Керівництво аеропорту заявило, що це через невідповідність цінових вимог лоукостера до можливостей аеропорту.

Про це заявив голова ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський в інтерв'ю Ukranews.com, передає «Є!».

Переговори – це досить тривалий процес, і ми завжди готові до конструктивного діалогу. Але на цьому етапі аеропорт "Київ" тимчасово призупинив діалог із Ryanair, тому що цінові очікування, які висловлювала авіакомпанія, абсолютно не збігаються з нашими можливостями, – пояснив Костржевський.

Він додав, що Ryanair очікує, що аеропорт "Київ" знизить аеропортовий збір у середньому на 60-80%. Та в Україні цей збір є регульованим тарифом. У нього входить вартість палива, опалення, зарплата персоналу та інше.

За словами Дениса Костржевського, у Європі є державні дотації для аеропортів, та в Україні такого немає.

Як можна надати 80% чи навіть 50% знижку від цієї ціни, якщо рентабельності в ній закладено всього близько 10%. Це економічно невигідно. Відповідно, висловлені компанією Ryanair очікування в частині надання знижки на аеропортове обслуговування докорінно не збігаються з нашою економічною моделлю роботи аеропорту. Саме з цієї причини ми і призупинили переговори, – наголосив голова ради директорів аеропорту "Київ".