Суспільство
24 квітня 2017
Стало відомо, водії якої європейської країни є набільш безвідповідальними
Найбільш уважними водіями виявилися шведи і німці.
news-image

Асоціація "Fondazione VINCI Autoroutes" склала рейтинг кращих водіїв Європи, що знають, яким чином необхідно поводитися на дорозі й дотримуються правил дорожнього руху. Найбільш поважними та уважними виявилися шведи, а італійці посіли останнє місце, бо не дотримуються правил, проявляють нетерпіння і водять авто, заглядаючи в смартфон, передає «Є!»

Дослідження було розпочате чотири роки тому на європейському рівні. Дослідники спостерігали за характером водіння і поведінкою водіїв у всіх країнах Європи.

Отже, італійці визнані безвідповідальними водіями, за якими слідують греки, поляки, французи та іспанці. Шведи визнані, навпаки, найбільш відповідальними і "правильними". За ними слідують німці, голландці та англійці.

Дослідження показує, що 32% італійців використовують за кермом смартфони, відправляючи електронну пошту, сидячи в чатах або читаючи текстові повідомлення (середньостатистичний показник по Європі сягає 24%), 40% італійців не використовують за кермом гучний зв'язок.

Італійці не дотримуються елементарних правил дорожнього руху і не користуються повагою серед більшості європейських водіїв: 60% італійців за кермом забуває включити поворотники перед обгоном або поворотом, 31% водять, не пристібаючи ремені безпеки.

65% італійців визнає, що часто ображає інших автомобілістів, з них 25% виходять з машини, щоб "обговорити питання" з іншим водієм.

Читайте також: Колишній міністр фінансів Німеччини став артистом стендап-комедії
Читайте також: Гравець чеської збірної по футболу знайдений мертвим у Туреччині