Суспільство
24 квітня 2017
Поїзд Ковель - Холм можуть запустити вже у травні
Орієнтовний час в дорозі складе 2 години, а ціна квитків - 130-150 грн.
news-image

В кінці травня або на початку червня за маршрутом Ковель-Ягодин-Холм планують запустити двовагонний поїзд.

Про це повідомив в.о. начальника регіональної філії УЗ "Львівська залізниця" Іван Груник, передає «Є!» з посиланням на ЦТС.

Поїзд розрахований на 182 пасажирів, ще 10 місць буде віддано обслуговуючому персоналу. Орієнтовний час в дорозі складе 2 години, а ціна квитків - 130-150 грн.

Рейковий транспорт курсуватиме щодня, орієнтовний час відправлення з Ковеля - 11:50. Зупинки на проміжних зупинках не передбачені. Прикордонний контроль, як і в випадку з поїздом Київ-Перемишль, буде здійснюватися під час руху поїзда.

Повідомляється, що для уникнення випадків контрабанди, буде здійснюватися відеоспостереження за пасажирами. Виявлених контрабандистів погрожують висаджувати на пункті пропуску "Ягодин". Відзначається, що для працівників митної та прикордонної служб на станції "Ковель" вже навіть обладнали три окремі кімнати.

В ОДА інформують, що у травні має відбутися нарада з представниками польської сторони, на якій будуть узгоджені всі питання, після чого залізничне сполучення між Ковелем та Холмом буде запущено. Також актуальною залишається задача продовження даного залізничного маршруту до Любліна.

Нагадаємо, це питання обговорювалося ще в лютому поточного року. Передбачалося, що реалізація проекту стане можлива вже влітку 2017 року.

Тоді ж, в лютому, голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун писав, що використовуватися на маршруті буде рейкобус Pesa. Він також додав, що УЗ опрацьовує плани запуску потягу за маршрутом Львів-Краків.

Читайте також:Укрзалізниця не буде підвищувати тарифи

Читайте також:«ЛНР» просить відновлення залізничного сполучення з Україною