Події
25 квітня 2017
Аваков розповів подробиці спецоперації по затриманню викрадачів «Апостола» (фото)
Просто зараз у них проходять обшуки, тож, можливо, вдасться повернути і інші викрадені артефакти.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  розповів подробиці спецоперації кримінальної поліції із затримання викрадачів стародруку "Апостол".

Про це він написав у своєму Facebook.

"Сьогодні велика міжвідомча операція багатьох служб дала результат - книгу вдалося повернути. Четверо фігурантів справи затримані поліцією в одному з ресторанів в центрі Києва при спробі продати викрадену книгу. Спочатку "продавці" запросили 150 тисяч доларів, але зійшлися на 100 тисячах. Однак, оскільки торгувалися вони з співробітниками поліції, в результаті отримають не гроші, а термін!", - наголосив міністр.

Зазначається, що зловмисники є членами злочинної групи з крадіжки антикваріату і працювали "під замовлення".

Просто зараз у них проходять обшуки, тож, можливо, вдасться повернути і інші викрадені артефакти. 

Нагадаємо, під час проведення спецоперації в одному з ресторанів на вулиці Саксаганського, що в Києві, правоохоронці затримали чотирьох осіб, які ймовірно причетні до викрадення книги "Апостол" з бібліотеки імені Вернадського.

Зазначимо, що стародрук "Апостол" Івана Федорова 1574 року зник із відділу рідкісних видань Національної бібліотеки імені Вернадського 10 травня 2016 року. Крадіжку виявила заступник з наукової роботи цієї бібліотеки. 

В жовтні 2016 року СБУ попередила вивезення до Росії стародруку "Апостол". Кур'єра затримали на пункті перетину кордону у мікроавтобусі з російськими номерами. Тоді припускали, що саме він міг бути викраденим з бібліотеки Вернадського "Апостолом".

Читайте також: У Тернополі з банкомату викрали півмільйона гривень (відео)
Читайте також: У Києві затримали викрадачів першодруку «Апостол» із бібліотеки ім. Вернадського