Суспільство
26 квітня 2017
Військовий експерт розповів, які «сюрпризи» готує Путін Україні на травневі свята
Росія хоче показати, що в Україні ще є багато проросійських сил.
news-image

Росія спробує "розгойдати" України зсередини і скористається річницею трагедії в Будинку профспілок в Одесі та 9-им травня.

Таку думку висловив військовий експерт і публіцист Олексій Арестович у інтерв'ю "Апострофу", передає «Є!».

9 травня було одним із патріотичних свят, яке було головним системоутворюючим міфом Радянського Союзу і сучасної Росії. 2 травня в Одесі – тут усе зрозуміло, це хвора дата, "одеська хатинь" і все таке. Тому в Одесі на травневі свята, безумовно, будуть рухи, – вважає експерт.

Арестович додав, що на травневі свята варто очікувати провокацій і спроб розхитати ситуацію у Харкові та на Донбасі. Військовий експерт зазначив, що ескалація конфлікту у зоні АТО на травневі свята буде демонстрацією Кремля, що нічого ще не закінчилося.

У Кремлі роблять ставку на внутрішню "розкачку" ситуації в Україні, адже на фронті ми вже сильніші, навіть за чисельним складом. Про особливі подвиги, як, наприклад, взяття бойовиками Маріуполя, мова не йде. Вони розуміють, що цього не зможуть зробити – будуть величезні втрати, – пояснив публіцист.

За його словами, Росія, мовляв, хоче показати, що в Україні ще є багато проросійських сил і це буде демонстрація спроби "повернути до складу Росії" Одесу, Харків і Запоріжжя.

Можна очікувати розкачки ситуації і через медіа. А наскільки буде необхідність медійні заходи переводити в практичну площину – буде видно за результатами цих медіазаходів, швидше за все. Відразу вони не підуть на загострення, на теракти, – підсумував Арестович.