Політика
26 квітня 2017
Двері до Європи відкриті: Порошенко про історичне рішення послів ЄС щодо українського безвізу
За словами Порошенка, наразі рішення про безвізовий режим має ухвалити Ради Євросоюзу на рівні міністрів, і процес буде завершено.
news-image

Президент України Петро Порошенко назвав історичним рішення послів ЄС щодо надання українцям безвізового режиму та заявив, що двері Європи для України відкриті.

Про це Порошенко заявив під час заходів у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській атомній електростанції за участю президента Білорусі Олександра Лукашенка, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.  

«Щойно Coreper – Рада Євросоюзу на рівні послів прийняла історичне рішення про надання Україні безвізового режиму. Двері Європи для України відкриті», - заявив він.
«Зараз залишилось рішення Ради Євросоюзу на рівні міністрів, і процес завершений», - додав Порошенко.

Сьогодні Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) підтримав надання Україні безвізового режиму.

Рішення було ухвалено без обговорення. Сьогоднішнє рішення ще має бути затверджено Радою Євросоюзу, засідання якої відбудеться 11 травня, з подальшим підписанням в Європейському парламенті президентами ЄП та Ради ЄС. Європарламент 6 квітня підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим.

Читайте також:ЄС підпише надання Україні безвізового режиму 18 травня

Читайте також:Посли ЄС схвалили безвізовий режим для України