Суспільство
26 квітня 2017
Латвієць визнав, що був снайпером на Донбасі та вбив понад 100 осіб
За один день участі в збройному конфлікті йому запропонували 20 тис. рублів.
news-image

Обвинувачений в протиправній участі в збройному конфлікті на сході України громадянин Латвії Артем Скрипник в ході досудового розслідування в Поліції безпеки Латвії (ПБ) визнав свою провину в злочинних діяннях, включаючи вбивства людей, передає «Є!» із посиланням на Delfi.

У суді Скрипник стверджував, що займався в Україні гуманітарною діяльністю, а в своїх показаннях в ході досудового розслідування нібито оббрехав себе, бо перебував під психологічним тиском.

У середу, 26 квітня, суд переглянув відеозаписи показань обвинуваченого, наданих слідчим ПБ. У них Скрипник розповідає, що жив у Москві і з 2008 року брав участь в групових заняттях, в тому числі на військові теми. Влітку 2014 року йому запропонували разом із цією групою відправитися в східну Україну. За один день участі в збройному конфлікті йому запропонували 20 тис. рублів. Зброю і форму Скрипнику видали ще в Росії, а в бойових діях в Луганську і Донецьку він брав участь з липня 2014 року.

Скрипник зізнався, що вбивав людей - як снайпер він застрелив понад 100 чоловік. Після поранення він місяць лікувався в лікарні, а потім продовжував брати участь в бойових діях до кінця квітня 2015 року.

Зазначається, що Скрипник воював на боці "ЛНР".

Читайте також: В ОРДЛО курсуватиме «міжнародний потяг» Дебальцеве-Іловайськ
Читайте також: «Зупинити нацизм і захистити російську мову»: в Луганській області в наметах Опоблоку роздають листівки з риторикою 2014 року
Читайте також: В Росії засудили кримського татарина до 12 років колонії у справі «Хізб ут-Тахрір»