Події
26 квітня 2017
На Полтавщині «секта» незаконно утримувала в своїх стінах людей під приводом лікування
За словами потерпілих, над ними знущалися, їх били.
news-image

У полтавському філіалі релігійної громадської організації примусово утримували понад 40 осіб під виглядом лікування від алкоголізму, накомании і ігрової залежності.

Про це повідомив відділ комунікацій поліції Полтавщини, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

В Інтернеті організація опублікувала прейскурант, згідно з яким її представники нібито реабілітували осіб, схильних до наркотичної, алкогольної та ігрової залежності.

"Замовлення" на незаконне позбавлення волі здійснювали родичі постраждалих. Після отримання коштів від замовників, співробітники релігійного закладу прибували до потерпілого. Вони представлялися поліцейськими, потім доставляли людей у свій заклад і примусово їх там утримували.

За словами потерпілих, над ними знущалися, їх били. Їм категорично забороняли залишати територію установи. Доступ до спілкування із зовнішнім світом був заборонений. Заборонялося користуватися навіть засобами зв'язку. Телефони та інші засоби зв'язку "пацієнтів" тримали у сейфі. А за порушення розпорядку людей карали.

Велика частина утримуваних — чоловіки і лише кілька жінок. З чоловіків двоє — інваліди. За словами прокуратури, родичі постраждалих платили по 3 тисячі гривень на місяць за "лікування". Організаторам загрожує позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, 31 березня в СБУ повідомили, що на Чернігівщині викрили зловмисників, які під прикриттям центру реабілітації наркозалежних захопили хворих людей і застосовували до них тортури.

Організатори "бізнесу" приймали замовлення на примусове "лікування" у так званому реабілітаційному центрі людей, які, на думку їхніх родичів або знайомих, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншій залежності.

Члени угруповання виїжджали до "замовлених" осіь і під психологічним тиском змушували їх відправитися на "лікування". У разі відмови потерпілих все одно доставляли в реабілітаційний центр, але вже проти їх волі, насильно. 

Читайте також: Як секти ошукують людей: журналісти показали відео
Читайте також: Бойовики АТО робили собі липову інвалідність щоб отримувати від держави липову допомогу (фото)