Суспільство
27 квітня 2017
Освітнє агентство «Лекторій Призма» розробило авторський курс лекцій «Більше, ніж історія»
«Третій рейх та тріумф пропаганди (1935-1939)» — одна з 16-ти авторських лекцій курсу «Більше, ніж історія» від освітнього агентства «Лекторій Призма».
news-image

У середу, 26 квітня, у рамках «Лекторію Призма» в столичній Art Ukraine Gallery (вул. Грушевского, 9-А) відбулася лекція «Третій рейх та тріумф пропаганди (1935-1939)». Як повідомляє кореспондент «Є!», на лекції йшлося про передумови появи фашизму в Європі в 30-ті роки ХХ ст., зокрема: чому ця ідеологія набула такої популярності; до яких цінностей апелювали фашистські пропагандисти, щоб завоювати симпатії населення; як вони протиставляли себе комуністичній ідеології та якими рисами наділяли ворога, щоби позбавити його людськості.

Також значна частина лекції була присвячена одній з найбільших трагедій людства — Голокосту.

Захід, серед інших, відвідали політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, політолог і журналіст Кирило Сазонов, голова правління Фонду пам'яті «Бабин Яр» Павло Фукс, а також Євген Мураєв та інші єкперти та представники громадських організацій, лідером якої є президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабінович.

«Третій рейх та тріумф пропаганди (1935-1939)» є однією з 16-ти авторських лекцій з освітнього агентства «Лекторій Призма». Курс під назвою «Більше, ніж історія» має на меті проаналізувати найважливіші віхи новітньої історії людства, починаючи з Американської та Французької революцій і до сьогодення.

Лектором є викладач із 15-річним стажем, кандидат історичних наук, автор навчального посібника і колективних монографій з історії Тетяна Григор'єва. В розробці лекцій також брали участь фахівці з історичної кафедри Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.

Унікальність курсу «Більше, ніж історія» в тому, що він містить не лише сухі факти про визначні події тих часів, а й розповідає про їхні економічні, політичні, культурні й інші передумови, зазначає засновниця «Лекторію Призма» Олександра Нікітіна.

«Лекції складені не тематично, як ми звикли проходити в школі, а хронологічно, показуючи взаємозв'язок і паралельність подій через культурні, науково-технічні і суспільно-політичні контексти. Наша головна родзинка — простою мовою говорити про складні речі. Ми дуже прагнули показати, що історія може бути цікавою і доступною», — підкреслила Нікітіна.

Лекції проходять двічі на тиждень: щосереди та щосуботи. Вартість повного курсу (два місяці навчання) складає 5200 грн, однієї лекції (при покупці окремо) — 350 грн.

Читайте також: Під час проведення автомобільного свята «OldCarLand 2017 Весна» внесено зміни у роботу київського транспорту (фото)
Читайте також: В Москві пройдуть рейди проти «неетичного використання» георгіївської стрічки
Читайте також: Міський музей Гельсінкі виклав у вільний доступ 45 тис. архівних фото, починаючи з 1840 року (фото)