Події
27 квітня 2017
Для бориспільського аеропорту придбали пожежний автомобіль нового зразка (відео)
Новопридбана машина помітно швидша за ті, котрі купували перед початком Євро-2012.
news-image

Аеропорт "Бориспіль" випробував нове аеродромне пожежне авто, котре покликане убезпечити гостей "Євробачення" від надзвичайних ситуацій на летовищі. Подібні машини вже мають у своєму розпорядженні провідні аепороти світу, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Новопридбана машина помітно швидша за ті, котрі купували перед початком Євро-2012. Для випробувань підпалили макет літака – фюзеляж і двигун. На час навчань роботу летовище не переривали – літаки продовжували злітати та сідати. Нова пожежна машина змогла продемонструвати свої сильні сторони в найбільш наближених до реальної ситуації умовах. 

Лобове скло цього авто витримує температуру до двох тисяч градусів, а дах кабіни може витримтаи навіть падіння вантажу до чотирьох тонн. Під час реальної пожежі машина може під'їхати якомога ближче до вогню, а запас води в 9 тонн робить її конкурентам щонайменше двох машин старого зразка.

Пожежний рятівник "Борисполя" Орлін Стайков за 13 років роботи пережив не одну аварійну ситуацію, але літака, та ще й з пасажирами, ніколи не гасив. Попри нову потужну техніку він сподівається, що цей "нуль" у його графі ліквідованих проблем так і залишатиметься, а літаки горітимуть лише під час навчань. 

Читайте також: У Росії розбився перехоплювач МіГ-31
Читайте також: У Києві в квартирі стався потужний вибух
Читайте також: У московському аеропорту пожежний автомобіль збив людей, загинула жінка (фото)